mobirise.com

Ook voor informatie, kunt U bij ons terecht

Ieder dier is anders en ieder probleem is anders, wij geven U persoonlijk advies over het welzijn van Uw dier en proberen U daar met raad en daad in bij te staan. Dat kan zijn van een konijn met jeuk, maar ook met de keuze voor een snoepje voor Uw hond.

Brokken info

Wat behoort een goede brok te bevatten ! !
Vlees

Voornamelijk vlees van goede herkomst liefst het eerste en tweede ingrediƫnt op de verpakking

Dierlijk vet

Dierlijk vet minimaal 15% en een goede bron van omega 3 / 6 is dan ook visolie of schapenvet

Mineralen & vitamines

Natuurlijke mineralen en vitamines zoals natrium uit zeezout, jodium uit kelp, Gecheleerde mineralen worden beter opgenomen.

Natuurlijke oxidanten

Natuurlijke oxidanten zoals vitamine E tocoferolen (E306 tm E309), vitamine c (E300 tm 302) zoals rozemarijnextract of selenium.

En natuurlijk geen geur, kleur & smaakstoffen

Wat willen we niet in een voeding heben.

Een overdaad aan koolhydraten.Je kunt het percentage koolhydraten berekenen door de percentages eiwit, vet, as en vocht van 100 af te trekken. Dat willen we onder de 35% hebben.

Synthetische antioxidanten en conserveermiddelen: De volgende chemische antioxidanten worden in brokken gebruikt en zijn hebben vervelende bijwerkingen: Bha (E320), bht (E321) , propylgallaat (E310) en ethoxyquin (E324). Helaas hoeft het niet op de verpakking te staan.

Msg

Msg: Heeft veel vervelende bijwerkingen en honden kunnen hier overgevoelig voor zijn. Het kan zitten in onder andere: gehydroliseerde eiwitten, gistextract, chicken digest. Als het los wordt toegevoegd heet het mononatriumglutamaat of msg.

Gluten: Gluten zijn het eiwitgehalte van granen, er zijn twee soorten eiwit in granen en het meest belastend zijn de gliadinegluten. Als een product 'glutenvrij' is, wordt eigenlijk bedoeld dat het geen gliadine-gluten bevat. Tarwe bevat heel veel van deze gluten, andere glutenhoudende granen zijn gerst, spelt, rogge.